Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.10.2007 12:18 - Кой управлява организираната престъпност в България?! - 3
Автор: theworld Категория: Политика   
Прочетен: 1365 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 06.08.2008 17:10


  Много интересни твърдения!
.

  Продължение от: "Кой управлява организираната престъпност в България?! - 1";

.
"Кой управлява организираната престъпност в България?! - 2";


  Логично би било след завръщането си от Чехословакия и Унгария именно Иво Карамански да оглави българската организирана престъпност, като неин безспорен авторитет. Все пак Карамански разполагал с ненадминат опит относно осъществяването и владеенето на криминалната престъпност. При това опит, придобит извън България. Да, обаче нещата се развили по съвсем различен начин!
  Васил Илиев, бияч на Карамански в Чехословакия и Унгария, се завърнал по-рано в България и с идването си у нас Карамански заварил стройна борческа организация с главатар - бившият му подчинен Илиев. Тази организация владеела голяма част от българската криминалната престъпност. Други бивши кадри на Карамански също били създали собствени структури в България, преди така нареченият Кръстник да се завърне от странство. И тук следва една особено любопитна част.
  Според полухудожествените твърдения на Георги Стоев, както чуждестранния гастрол на Иво Карамански, така и борческото формирование на Васил Илиев още от самото начало на съществуването си били протежирани и манипулирани, ако не и създадени от вече споменатите по-рано "чичковци"! Васил Илиев, а и други бивши спортисти - днес мастити бизнесмени (или пък вече мъртъвци), след завръщането си от странство били предложени на "чичковците" от "куфарите". За "куфарите" също беше споменато по-рано.
  По комунистическо време част от спортистите се сближили с "куфарите" и се включили в далаверките на последните. Именно това помогнало на спортистите да заформят особено доходоносни контакти с "чичковците" след разпадането на комунистическата власт в България. Но всичко това не е най-интересната част от твърденията на Георги Стоев! Още по-интересни са имената на две от фигурите, които Стоев определя като "чичковци". И то не какви да е "чичковци", ами водещите "чичковци". "Главатарите" на "чичковците". Въпросните две имена са Андрей Луканов и генерал Любен Гоцев (бивш външен министър при едно от лукановите управления)!


  Продължава в: "Кой управлява организираната престъпност в България?! - 4";

"Кой управлява организираната престъпност в България?! - 5";



Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

Архив