Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.04.2008 08:46 - След убийството на Георги Стоев - време за равносметки!
Автор: theworld Категория: Политика   
Прочетен: 4216 Коментари: 14 Гласове:
0

Последна промяна: 31.05.2008 09:46


  Много интересни твърдения!


  Още докато Георги Стоев беше жив, аз бях един от тези, които забелязаха ценността на неговите твърдения и се отнесоха с необходимата сериозност към тях (нещо, което трябваше да бъде направено от държавата, но...). Всеки може да се увери в истинността на изложеното твърдение, като погледне поредицата от постинги в този блог с название: "Кой управлява организираната престъпност в България!"
  Тогава, докато Стоев бе все още жив, се опитах да подходя максимално обективно и да отразя всички "за" и "против" достоверността на неговите твърдения. Резултатът е видим в гореспоменатата поредица от постинги в блога.
  Дотук добре, но убийството на Стоев налага преоценка на голяма част от досегашните изводи и нов подход към вече разглежданите проблеми. Подход, който все по-ясно и недвусмислено осветява източниците на организираната, че и на криминалната престъпност в България. А изводите след всичко това са парадоксални и още повече - смущаващи! Уверете се сами!
  Преди да се насочим към конкретиката, нека първо да разгледаме действията на управляващите. Какво правят "отговорните" фактори в публичната власт у нас? Отговорът е недвусмислен. Те отбиват номера!
  Естествено, че поредните "реформи" в МВР не целят нищо друго, освен да симулират активност - заместител на реалната работа срещу престъпността. Управляващите се надяват техните симулации да запълнят времето, което е нужно в обществото да се поуталожи тежкото смущение от неработещата система за сигурност, грозните скандали и крайно притеснителните убийства (не само две в един и същи ден, ами едното от тях - на човек, който е рискувал живота си, за да осведоми обществеността за реалната структура на криминалния свят у нас). Още по-забавното е, че този път "реформите" не включват и Прокуратурата, макар последната да е равно отговорна, ако не и по-отговорна от МВР относно липсата на реална и ефективна борба с престъпността. Причината за всичко това започва да се проявява сякаш все по-ясно. И тя е: симбиоза (взаимоизгодно, взаимодопълващо се съществуване) между властта и престъпността! Ето по какъв начин става това.
  Днешната престъпност (по-специално - организираната) се състои от три равно значими елемента. Естествено, първият от тях са официалните власти! Без подкрепата или поне без умишленото престъпно бездействие (в краен случай - смразяващата безотговорност и некомпетентност) на официалните власти, никоя престъпна групировка (организирана или не) не би оцеляла продължително време. За да може да оцелее продължително една престъпна дейност, задължително държавността не трябва да функционира. Точно, както е у нас в момента!
  Вторият елемент, почти толкова важен, колкото и безотговорните официални власти, представляват престъпните групи от униформени лица у нас. Някога тези групи условно можеха да се определят като "генералски" групи (макар, по всяка вероятност, да са включвали и фигури с по-ниски военни чинове), но сега, с девоенизирането на МВР, може да включват както генерали, така и комисари в най-различни съотношения. Тези групи от униформени лица представляват сложна компилация от функции по отношение на официалните власти, като основната функция е да осъществяват повече или по-малко ефективен мост между властите и откровената криминална престъпност. При това не става дума за какъв да е мост, а за вид двойно защитен мост! Веднъж, защитен чрез "предпазния клапан", "бушона" между генералите и откровената престъпност, който "клапан" представляват най-високопоставените босове на организираната престъпност; и втори път - защитен чрез "клапан" между официалните власти и най-високопоставените криминални босове, който клапан представляват "генералските" кръгове (манипулаторите и контрольорите на организираната престъпност у нас). Така хем управляващите се възползват от криминалния свят и от неговите пари (особено по време на избори), хем си дават вид, че не е така и че уж безкомпромисно преследват организираната престъпност. Всъщност основния, но необявен враг на управляващите са обикновените граждани и техните права. Една тайна война на управляващи срещу управлявани, при която престъпността играе важна роля при обосноваването на все по-мащабните орязвания на гражданските права и свободи.
  Твърдения за създаване, поддържане и контролиране на организираната престъпност в България и не само в България от престъпни групи от държавни и/или униформени лица (най-често са спрягани БСП и бившето  ДС) съществуват още от зората на така наречената "демокрация" у нас. Също така, тези твърдения не произхождат само от България (да си спомним за книгите на Юрген Рот). Да, но до излизането на Георги Стоев пред прожекторите на публичността, тези твърдения не бяха детайлно обосновани и най-често изглеждаха несериозни. Георги Стоев, особено със своята смърт, успя да промени това схващане. И това е огромна заслуга! По-долу ще се види, защо.
  Георги Стоев беше първият що годе осведомен човек, който започна да говори за един от престъпните кръгове от униформени лица, при това със съвсем несимволични подробности. Подчертавам - пръв започна да говори само за един от престъпните "генералски" кръгове (те са поне три). Но това не е никак малко, защото досега никой друг не беше говорил с толкова подробности за тази толкова особена и очевидно опасна зона на организираната престъпност у нас. Но нека отново да се върнем към основните, водещите елементи на организираната престъпност в България.
  Третият най-важен елемент от картината на престъпността в България представлява "трансмисията" и същевременно - "предпазния клапан", "бушона" между "генералските" групи и откровената криминална престъпност. Едновременно, третият елемент представлява и вторичния (второстепенния) "предпазен клапан" между откровената престъпност и официалните власти (основният "предпазен клапан" или "бушон" са "генералските" кръгове). Вероятно всички се досещат, че третия елемент са типичните високопоставени босове на организираната престъпност у нас (тези като Карамански, Васил Илиев, Младен Михалев-Маджо и така нататък).
  Има и четвърти елемент, който не ни засяга особено, защото не е наш проблем, а проблем на чуждестранните общества. Този елемент е контролът и манипулирането и на трита родни елемента на организираната престъпност, които контрол и манипулиране се осъществяват от по-мощни чуждестранни фактори. Чуждестранните фактори доминират както над типичните високопоставени родни босове, така и над родните престъпни групи от униформени лица и дори над официалните ни власти (последното е най-видимо и неприкривано). А пък този елемент не ни засяга особено, защото за начина ни на живот, за нашите права, за нашата безопасност отговорност носят само и единствено българските управници. И не само, защото те са тези, които принудително ни прибират данъците (нещо съвсем нормално, особено ако и работеха поне малко за нас), но и защото сами са си вменили в най-основните закони принципи и правила, които ако те самите спазваха, тази държава без преувеличение можеше да достигне по авторитет дори днешните глобални суперсили!
  Но да оставим напразните за момента надежди и да се вгледаме по-внимателно в престъпните групи от униформени лица. Включително, в някои от предполагаемите имена на техни членове.


  Продължава в "ДЪРЖАВНАТА ПРЕСТЪПНОСТ".




Гласувай:
0



1. анонимен - Мафиот
13.04.2008 00:07
Преди всичко искам да декларирам, че аз съм един от босовете на Мафията, която управлява и ограбва в момента България. Правя настоящето изявление от скука, а знаете, че човек когато няма какво да прави какво ли не прави. Както вече сте се уверили, ние като мафиози сме професионалисти и просто няма сила, която да успее да ни свали от власт още много поколения напред. И точно защото сме професионалисти, много се засягаме на чест когато ни наричат комунисти или бивши комунисти. Вярно е, че всички ние - Главата на Мафията сме бивши членове на централния комитет на българската комунистическа партия, но държа дебело да подчертая, че още много преди организирания от нас фарс на 10.11.1989г. бяхме изгонили от ръководните органи на тази партия всички комунисти. Много преди 10.11.1989г. ръководстното на БКП нямаше нищо общо с комунистическите идеали. Просто превзехме отвътре и изтърбушихме тази партия с цел домогване до властта и лично облагодетелстване. И преди и след 10.11.1989г. нашата стратегия е здраво да държим властта и "законно" да си разпределяме всичко което българският народ успее да произведе, т.е. народа осигурява приходната част, а ние разходната част на държавния бюджет.
Така че изрази като "и преди и сега БКП е мафия" и "червени боклуци" хем са верни хем не съвсем. Искам идните поколения да имат вярна представа за нас - ПАРИТЕ са нашият единствен бог. На организираните от нас първи митинги на съюза на демократичните сили народът така страхливо седеше и мълчеше, че се наложи да мобилизираме цялата тайна полиция /държавна сигурност/ да ходи по митингите и да скандира "Долу БКП". Не ми се мисли какво можеше да се случи с нас ако не бяхме успяли да заблудим народа и да го разделим на сини и червени. Щеше да стане страшно, ако ни бяха погнали заедно и комунисти и безпартиини. Но слава богу всичко мина като по ноти. Сега както народа така и ние се успокоихме. Народът се обезвери напълно. Стана съвсем апатичени направо до смърт примирен със съдбата си. Ние вдигаме до небето цените на вода, парно, ток, месо, а народът гледа как децата му умират от глад и болести, но не вдига глава. Въобще животът в България потече ужасно еднообразно и скучно. Някои от моите колеги мафиози от скука направо започнаха да се гаврят и да издевателстват над плебеите. Чрез държавна сигурност организираха предавания по някои от телевизиите, които директно разкриват цялата истина за така наречения "демократичен преход" след 10.11.1989г. и даже призовават на бунт за сваляне на управляващата Мафия от власт. Мамчетата от "държавна сигурност" започнаха също от скука да се демобилизират и вече да се чувстват никому ненужни. Даже вече не им пука дори в интернет да се появят и досиетата им.
И на мен вече ми писна да живея на гърба на този овчедушен народ. Заслужава си да пукне. И за да му стане още по-гадно ще му кажа:
1. Така ще си умреш народе с надеждицата да се случи чудо и някой да дойде и да те освободи от нас.
2. Страхувайки се и спасявайки собственото си живуркане обричаш и принасяш съвсем съзнателно в жертва собствените си деца. И след двеста години нашите правнуци ще живеят на гърба на вашите и ще ги мачкат както ние вас. Само буренясалите ви гробове ще станат свидетели как собствените ви деца клатят глави и с равнодушие тихо произнасят: "Бог да го прости, ама беше голям страхливец".
3. Нямаш си вярна и самопожертвувателна интелигенция, която да ти посочи пътя, обедини и поведе към освобождението от нашата Мафия. Всичко що годе интелигентно в България сме го купили и срещу няколко сребърника доносничи и работи за държавна сигурност, т.е. за нас. А малкото останали тук там невербувани от ДС полуинтелигенти сме оставили на доизживяване да се изживяват като никому ненужни и безопасни интернет борци за свобода и демокрация. Тия тъпанари никога няма да разберат, че щом някой се появи два пъти във вестник или телевизия това значи, че ние сме го пратили там с някаква цел. И как иначе след като всичко в тази страна е наше. Та ние знаем всеки българин навършил 18 години какво говори и за какво се бори, независимо дали живее в страната или чужбина.
4. Досега ти давахме само "хляб и зрелища", но ние - Мафията вече сме уверени, че и това ти е много. Имаме намерение да ти съкратим хляба за да видим колко можеш да издържиш само на зрелищата които сме ти подготвили: разните му там брадъри, шоута, игри, избори, показни и непоказни убийства, борба с наркоманията, шампионски лиги, чалга, парламентарни репортажи, мярки за неотклонение, съдебни и извънсъдебни наказателни процеси и т.н. Естествено ще преработим пак политическото пространство. Ще ти изработим нова десница, левица и център. За съжаление и в ДС се намират трудно вече добри актьори, така че ще се наложи и в бъдеще да гледаш старите муцуни. Всъщност кой коя партия ще оглави и ние не знаем още, защото ги разиграваме на зарове.

5. Имаме споразумение с така наречените "западни демокрации" още преди 10.11.1989г. Ние стриктно изпълняваме нашите задължения и имаме тяхната пълна подкрепа. Така че твоят тунел е задънен и светлина никога няма да се появи.
цитирай
2. анонимен - kosmos
21.08.2008 23:35
strahuvai se za decata si.vsiako zlo, napraveno ot teb, se vrashta varhu tiah.mnogo si nagal.ne se li sramuvash?
цитирай
3. theworld - Няма страшно, kosmos!
22.08.2008 13:08
И тази човек (анонимен № 1) е на общия хал като всички нас, болшинството. И той едва ли има каквото и да било общо с престъпността. Просто човекът също се е втрещил от наглото убийство на Георги Стоев и от липсата на наказание за извършителите, затова е решил да представи своето възмушение по горния начин!
цитирай
4. анонимен - kosmos
22.08.2008 17:04
siguren li si?
цитирай
5. theworld - 100 % сигурен
23.08.2008 23:24
няма как да бъда! Но моето предположение ми се струва най-вероятното.
цитирай
6. анонимен - kosmos
24.08.2008 06:59
komentara na mafiota sam go vijdal niakade.beshe podpisan ot imeto na rumen pashata
цитирай
7. theworld - А!
24.08.2008 08:35
Точно Пашата пък най-малко ми се вярва да си губи времето с писане по интернет-блогове. При това - с писане на материали, които да уличават самия него! Човекът е твърде зает да прави пари! Видяното от теб е работа на някой зевзек!
цитирай
8. анонимен - kosmos
24.08.2008 10:47
ti poznavash li go?oshte li e jiv?
цитирай
9. theworld - Кого да познавам?
25.08.2008 19:22
Пашата или зевзека? Всъщност, не познавам и двамата! За зевзека - най-вероятно си е жив и едва ли има някакви проблеми. Едва ли ще тръгне да го търси някой за щуротийки, от които няма да има никакви последствия за никого!

Що се отнася до Пашата - ако му се беше случило нещо, медиите нямаше да пропуснат да споменат! Та това е доста изявена фигура, за която често се говори!
цитирай
10. анонимен - kosmos
25.08.2008 22:54
kade se govori?
цитирай
11. theworld - Говори се
26.08.2008 19:01
тук таме по някои медии (примерно - във вестник "Капитал" по едно време). Името на Пашата се обвързва със СИК, естествено (въпреки че, като че ли самият Паша се стреми да е близък със всички по-изявени силови кръгове)!
цитирай
12. анонимен - kosmos
26.08.2008 20:56
koi kragove ostanaxa?na majo, na baretata , na marginite,na koi oshte?
цитирай
13. theworld - Сега са горе-долу тези!
27.08.2008 12:22
Но, както знаеш, Пашата има някакви отношения със съмнителните кръгове почти още от самата им зора. Тогава бяха повече и други!
цитирай
14. анонимен - kosmos
27.08.2008 17:43
ne znaia,no mi e interesno da razbera psihologiata na tezi hora. stigam do izvoda, che edno ne sa razbrali - ako sa zaedno - shte badat silni.ala niakoi umishleno gi nasaskva ,a te se hvashtat na vadicata.sigurno,zashtoto sa alchni.
цитирай
Търсене

Архив