Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.04.2008 17:39 - МАЛЪК ПРОБЛЕМ (нека отново свършим работата на Прокуратурата)!
Автор: theworld Категория: Политика   
Прочетен: 2557 Коментари: 4 Гласове:
0

Последна промяна: 31.05.2008 09:28


  Много интересни твърдения!


  Понеже след смъртта на Георги Стоев Прокуратурата заяви, че ще започне (тепърва!) да чете неговите книги, реших и аз да препрочета всичко написано и казано от него и да го проанализирам отново в светлината на неговата смърт. Пък да видим до какви изводи ще стигна аз и до какви - Прокуратурата!
  И така, започнах новия анализ в постинга за "ДЪРЖАВНАТА ПРЕСТЪПНОСТ", но скоро се натъкнах на първите сериозни спънки! Не става дума за това, че се налага да се занимавам с този въпрос през малкото свободно време, докато не съм на работа. Тук Прокуратурата е доста облагодетелствана в сравнение с мен. Там не само, че са длъжни да си изкарват заплатите точно с активност по тези проблеми, ами и не би трябвало да се занимават с нищо друго! Също, не става дума за това, че на практика в момента аз, няколко действително обективни журналисти и издатели, както и всички, които искат повече резултатност, вършим работата на Прокуратура, Следствие, Президент, Министър-председател, Председател на Народното събрание, лидери на парламентарни групи и на политически партии, псевдо-"народни" представители... Вършим тяхната работа, за която ТЕ си плащат заплати, а ние не получаваме нищо друго, освен неприятности! Някои, като Георги Стоев дори се лишиха от живота си! Става дума за съвсем конкретен проблем.
  Проблемът е свързан с все още големия брой неясноти около унгарско-чешкия гастрол на Иво Карамански, Васил Илиев и още около двайсетина други българи, върнати през 1992 г. от Чехословакия във връзка с така нареченото "Чешко дело". Царящите и днес неясноти по този въпрос не позволяват да се направят някои достатъчно стабилни (сигурни) изводи около твърденията на Стоев. Всичко това наложи известна редакция на текста за "ДЪРЖАВНАТА ПРЕСТЪПНОСТ" на някои места.
  А ако си зададем въпроса, какво свършиха Прокуратурата и останалите държавни органи около убийството на Георги Стоев и около неговите твърдения, отговорът няма да ни затрудни особено. И той е - НИЩО! Те в момента са заети да избират нов кабинет и да се чудят, по какъв нов начин да замажат очите на Европа и родния избирател, че уж правят нещо срещу престъпността (да не забравяме, че наближават избори и че трябват солидни еквилибристики, за да се нарекат провалите "успехи").
  А какво да очакваме? Прокуратурата и останалите отново ще си "свършат добре" работата! Ще изчакат всичко да отшуми, да бъде изместено от следващите нерешени проблеми, които заливат страната буквално всеки ден и накрая - да премине в забвението. Онова забвение с неизброимите количества неразкрити убийства и ненаказана престъпност!



Тагове:   малък,   Отново,   нека,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - Vapros-molba.
27.04.2008 05:10
Vazxishtavam vi se na povecheto ot pisheshtite vav foruma,kakto i ot obektivnostta na Kapital!!!
Lichno az, sam dalech ot Rodinata,i naj-iskreno vi pitam-"Za kogo az i moite dezta da si dadem glasovete na sledvashtite izbori..."!?Az ne vijdam alternativa...nastoiashtata " Koaliztia " v momenta,idvashtite-chakashti Ataka i Gerb,Kostov -provalil se sashto...!?
Za kogo??
Yjasno podredena ot ypravliavashtite sxema-kapan -v kojto Bg izbiratel,otnovo e bezpomoshten..!?Kakvo da se napravi,kak da reagirame,da si ostanem v chyjbina i im podarim i kashtite si v BG....Kajete,konkretno.Komentarite sa yasni.
цитирай
2. theworld - Благодаря за коментара и за оценката!
27.04.2008 23:42
Всеки сам решава, какво да прави на изборите! За себе си аз съм решил, при това отдавна. Отново няма да гласувам за никого на предстоящите избори. Достатъчни са данъците, които ми се вземат и нямам никаква дума относно разпределянето им!

Може да прозвучи грозно, но се радвам, че сте успели да се махнете от държавата. Ако успеете, изтеглете и всички свои близки! България сама по себе си е много красива държава, но сме извадили лошия късмет да ни управляват не само безпринципни, но и изключително безотговорни хора. Надали държавата ще се съвземе и да постигне паритет със средно развитите европейски държави в близките няколко десетилетия. Поне не и с политици като актуалните!

Аз лично виждам единствен изход в повишаването на непосредствения обществен контрол над политическата класа. Става дума за конституционно уреждане на чести референдуми (особено при вотове за доверие или недоверие), предсрочни избори при набиране на определено количество подписи на недоволни граждани (да ги наречем "протестни подписи") и още едно-две други интересни нещица...

Но, както изглежда - още е доста рано за това! Ние, българите, открай време се славим с мазохистичните си наклонности! Изглежда, още доста трябва да се помъчим, за да осъзнаем,че трябва да започнем да действаме в собствен интерес, както правят това французи, гърци и много други (става дума за честите ефективни протести при най-малкото недоволство от управляващите).
цитирай
3. анонимен - благодаря ви за отговора и откровеността.!!
30.04.2008 05:13
Само да ви споделя,че на Велиденското сабиране с около 100санародници,почти не срещнах щастливи
българи./Знам,че за някои щастието е придобит лукс и добра работа-нямам в предвид това./
От предходната година до сега,всички са/сме/се састарили преждевременно!!
Повечето си искаме Родината!!Защо да им подаряваме всичко наше,сътворено от нас и родителите ни на тези "управници"...?Та толкова образовани и с опит българи искат да се заварнат!Дайте идеи,как общо да си помогнем.Аз твърдо напущам САЩ..12 години са ми достатачни-навън.Искам си у дома......Ето имаме ваша идея за добро начало,да се започне да се реагира,стига "мартви и страхливи' души...Поздрави-Яна
цитирай
4. theworld - Преди действието - дискусия!
01.05.2008 20:53
Струва ми се, че преди всичко идеите (каквито и да са те) трябва първо да преминат през дискусия. Аз имам разни идеи и дори ги смятам за добре обмислени, но дали наистина е така!

На този етап виждам две направления, които биха могли да бъдат полезни за нас - тъй наричаните "обикновени хора". Едното направление е свързано с това, да започнем да се учим да протестираме ефективно. Това няма да е никак просто, а може да се наложи да се помисли и за обществена структура, която да организира нещата. Нещо като профсъюзите, но да не се ръководи от услужливи върхушки, а и да не се ограничава само до протести относно заплати в държавния сектор. Все пак това направление е само временен заместител и спокойно може и без него.

Второто направление е по-същественото и фундаментално за реална демокрация (такава все още не съществува никъде). Свързано е с конституционни промени, които да дават право на хората да предизвикват предсрочни избори при събирането на несимволичен брой подписи. Така няма да се налага да се стига до ефективни протести, съчетани с блокиране на държавата (каквито имаше през 1997-ма).
цитирай
Търсене

Архив