Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.06.2008 08:22 - Странните твърдения не спират до тук!
Автор: theworld Категория: Политика   
Прочетен: 1642 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 10.08.2008 01:08


  Продължение от "Много странна работа!!!"


  Изненадващите твърдения относно СРМ ("Средства за разчитане на мислите"), които достигнаха до мен, продължават! Например, твърди се, че в България авангардната технология се употребява главно по два начина: таен и полуоткрит. Тайно са мониторирани мислите на множество лица у нас - представители на различни слоеве от обществото. Изглежда, това е водещото направление на престъплението. Предполагам, че крайната цел е осъществяването на таен и непрекъснат мисловен мониторинг на цялото общество (естествено, като изключим "богоподобните", дори "божествени" най-високопоставени контрольори на това престъпление, чиито мисли ще бъдат забранени за следене, тоест - за мониториране).
  Полуоткритата форма на употреба на СРМ вече беше описана в "Много странна работа!!!". Поне за мен тази форма буди недоумение. Логично би било, след като става дума за толкова авангарден вид престъпление, то (престъплението) да бъде осъществявано в пълна тайна. У нас, в България, нещата не стоят по този начин! Изглежда, безнаказаността в родната ни държава се е установила толкова дълбоко, че всеки може да си прави каквито си поиска престъпления без никакви последствия (нещо повече - може да си върши престъпленията с помощта на управляващите у нас! )!
  Така или иначе, ако се доверя на твърденията (а нямам основание да не вярвам - познатите, които ги излъчват, не са ме лъгали до сега и няма защо тепърва да започват да го правят) - полуоткритата употреба на СРМ може да се прави само с една цел. Целта може да бъде единствено ... ЕКСПЕРИМЕНТ! Ако се разгледат по-внимателно детайлите на твърдяното (и ако предположението ми, че става дума за експеримент е правилно) - най-вероятно се експериментира основно с властовите фактори в държавата и с медийните кръгове. В много по-малка степен експериментът засяга и така наречените "обикновени хора". Засяга ги до толкова, доколкото последните вземат участие във властови и в медийни процеси, в които присъстват и СРМ. "Обикновени хора", обаче сравнително рядко участват в споменатите процеси, затова не може да се приеме, че точно тази обществена група представлява непосредствения обект на експеримента (макар същата група със сигурност да е крайният и основен обект на употребата на СРМ във водещата тайна форма на това престъпление).
  Много любопитен момент представляват вероятните по-детайлни параметри на хипотетичния експеримент със СРМ. Какво по-конкретно би могло да се проверява с подобен експеримент?! На първо място - може да се проверява, как първоначално неподготвените тествани лица (тези във властта и в медиите) биха възприели една толкова авангардна, дори смущаваща технология, каквато е апаратурата за мониториране (следене) на човешките мисли. До тук добре, но едва ли един толкова сложен експеримент и същевременно - толкова дръзко престъпление, може да се осъществява (при това, в продължение на години) само с една-единствена цел! Най-вероятно експериментът е многопластов и включва проследяването на повече от една характеристика на тестваните лица. Характеристики, които биха могли да бъдат известни с точност само на поръчителите и на най-високопоставените извършители на престъплението.
  Въпреки всичко, може да се открои още един съществен елемент, който би могъл да представлява проследявана характеристика с особено важни последствия в зависимост от резултатите. Не е изключено една от тестваните характеристики да е свързана именно с проверка на възможността за безнаказано осъществяване у нас на неприкривано и мащабно престъпление. Тук управляващи и Прокуратура получават шест по шестобалната система! В България могат да се извършват безнаказано произволни престъпления и въпреки всичко - да продължава да се твърди, че уж сме демократична държава!!! Много интересно обаче, до кога ли ще издържи този фишек за псевдо-демокрация у нас?! Като тук няма никакво значение, колко са или не са демократични останалите "демокрации" по света: има държавен суверенитет и всяка държава отговаря само за себе си. (Да не говорим, че дори и да не са идеални демокрации, множество държави пак ни отвяват далече по този показател! )
  И все пак! Нека видим, защо употребата на СРМ се квалифицира като престъпление.


  Продължава в: "Да разгледаме юридическата страна на въпроса.";

"Ами въпросът с произхода на СРМ?";

"Кои още?";




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

Архив