Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.07.2008 08:36 - За смъртта или как умират държавите!
Автор: theworld Категория: Политика   
Прочетен: 2089 Коментари: 1 Гласове:
0

Последна промяна: 17.08.2008 10:01

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
  За разлика от розовите сънища на управляващите - едно "малко" приземяване с действителните измерения на престъпността у нас.
.
.
  Най-често смятаме, че смъртта е характерна за живите организми. Хора, животни, растения... Държавите са последното нещо, което бихме помислили, че реално е застрашено от смъртна заплаха. Да, но едно връщане на лентата назад ще покаже, че тази ни представа е погрешна.
  Един преглед на историческата хронология лесно ще представи богат списък от имена на държави, които отдавна вече не съществуват. Ур, Урук, Лагаш (градове-държави), Шумер, Акад, Вавилон (монархии), Асирийска, Персийска, Римска империя... За продължително време бяха загинали Израел и Македония. А пък за да се появи отново Израел - "умря" Палестина.
  Естествено, съществуват още по-съвременни примери! Не беше чак толкова отдавна времето, когато балканска държава, наша съседка, показа нагледно, колко е лесно да се погледне смъртта в очите. Става дума за Сърбия. Въобразявайки си, че близостта с Русия е достатъчна гаранция срещу възмездие, Милошевич си повярва, че всичко му е позволено. Дори и геноцида! За късмет на сърбите държавата им се размина "само" с тежка хирургия - отстраняването на Косово. Афганистан и Ирак пък се разминаха с промяна на режимите, които ги управляват (управляват ги под американски надзор, разбира се).
  Днес на Балканите има още една държава, чиято смърт се мержелее едва различимо на хоризонта, но за сметка на това пък приближава все повече и повече. Кончината на тази държава приближава бавно и все още трудно доловимо - подобно на раково заболяване с фатален край. Трудно различима е (кончината), а когато стане съвсем видима, противодействието отдавна ще бъде невъзможно. Държавата пък е ... България!
  Както във всички останали случаи и у нас причинителят на раковото заболяване са управниците. Родните, а не някакви чужди управници! То не е върлуваща, буквално демонстративна престъпност, то не са стотици неразкрити убийства, не са нагли и най-важното - БЕЗНАКАЗАНИ отвличания, съчетани с нечовешки мъчения, с рязане на части от тялото (примерно - пръсти! ), не е нечовешка мизерия и лишения от елементарни условия за живот по селата, в провинциалните градове, че и в София на места, не са експлоадиращи погреби, не са горящите вагони и влакове (вечна техника не съществува! Ако БДЖ не беше унищожавана, за да може и тя да се приватизира... ), не са спрените (според Плугчиева "само") няколкостотин милиона евро, не е проваленото въвеждане на еврото като разплащателно средство през 2010 година, слабата икономика, неизпълнените предизборни обещания (годишен растеж на БВП от 8 %, премахване на несправедливата, според самия Станишев, точкова система за пенсионирането...), проблемите с качеството на родното образование (включително непълноценните университетски учебници) и т.н. и т.н.. Ясно се вижда, че управляващите ни не работят в полза на управляваните, а водят откровена война с последните (тоест - с нас, така наречените "обикновени" хора). Вижда се и смъртта на държавата, макар и все още трудно откроима и далеч на хоризонта. Все още далече, но вече се вижда! И ще стане още по-ясно откроима, ако европейските държави решат да ни изхвърлят от ЕС (на този етап подобна стъпка изглежда твърде крайна, но с актуалните управленци и до там може да се стигне в съвсем скорошен момент).


  Продължава в: "Смърт се задава на хоризонта и всички се правим, че не я забелязваме!";

"Познах, познах, познах и пак - ПОЗНАХ!";


Тагове:   как,   смъртта,


Гласувай:
0



1. анонимен - НЕЩО ЗА ХИРУРГИЧЕСКИТЕ ОПЕРАЦИИ
11.04.2010 14:33
НЕЩО ЗА ХИРУРГИЧЕСКИТЕ ОПЕРАЦИИ

ТОЗИ СЦЕНАРИ СЪС СЪРБИЯ ДРУЖЕ ДЕТО СИ ПИСАЛ МОЖЕ ДА СЕ ПОВТОРИ И С БУЛГАРИСТАН ПАЛАНКА И ТОГАВА ЩЕ ТРЯБВА ДА СИ НАХЛУЗИШ ФЕС !

ЛОШО Е ДА СЕ ОТДЕЛИ ЕДНА ТЕРИТОРИЯ, КАТО КОСОВО С ЦЕНАТА НА ХИЛЯДИ ЖЕРТВИ, КОЙТО НЕ СА ПО ВИНА НА СЛОБОДАН, ЗАЩОТО ТОЙ НЕ РАЗДАДЕ ОРЪЖИЕ НА ВСИЧКИТЕ И ДА КАЖЕ, ЗАЩИТАВАЙТЕ СИ ДОМЪТ ОТ ВСЕКИ КОЙТО ВИ НАПАДА ...

НЕМАШ ПРАВО ДА ГОВОРИШ ЗА СМЪРТТА НА ДЪРЖАВАТА ЩОМ КАТО НЕ СИ ОБМИСЛИЛ КАКВО ПРЕСТЪПЛЕНИЕ ВОДЯТ ЧУЖДИТЕ ИНТЕРЕСИ !

СТЕФАН Д-Р Д ЧОЛАКОВ
ШВЕЦИЯ
цитирай
Търсене

Архив