Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.05.2008 13:13 - Много странна работа!!!
Автор: theworld Категория: Политика   
Прочетен: 9264 Коментари: 7 Гласове:
0

Последна промяна: 10.08.2008 01:08


  От години насам дочувам аз едни нещица... Все повече познати и непознати ми разправят едни много странни работи! Работи, които ми звучат меко казано нелепо, но ... с годините твърде много хора взеха да ми разправят едно и също и вече започвам да се замислям насериозно относно твърденията им.
  До момента не съм имал особено задълбочено съприкосновение с медии, с Парламент, с разните министерства на изпълнителната власт или с други подобни... Освен от периферни впечатления, докато гледам телевизия и от разказваното ми до момента - не разполагам с личен и непосредствен поглед за ставащото в студиата на медиите, в Парламента, в министерствата и т.н.. Всичко, което ще споделя по-долу се базира на опосредствана, но трупана и постоянно повтаряща се в продължение на години информация. За какво по-точно иде реч?
  Били ли сте наскоро в студио на някоя от водещите медии в България? Да кажем, в "Стани богат" или в "Сделка или не" на "Нова телевизия", в сутрешните блокове на "Канал 1", "БиТиВи" и "Нова телевизия", в "Шоуто на Слави Трифонов" по "БиТиВи", в софийските студиа на "БНР", "Дарик радио" и други... Ако случайно сте били наскоро там ( и дори да не е било съвсем наскоро), трябва да сте видели нещо много интересно!
  Например, ако сте гостували в сутрешния блок на "БиТиВи" (същият, който се води от Николай Бареков), отстрани, на нисък подиум, извън обхвата на камерите, би трябвало да сте видели любопитна технология. По-точно - устройство с монитор и говорител! Това устройство непрекъснато дудне разни работи, показват се образи и думи на монитора... Почти винаги, да не кажем винаги, бърборенето на устройството пречи на водещи и гости да си вършат нормално работата и да се изявяват спокойно. Въпреки всичко, устройството продължава да си стои около тях и да си бърбори неговите си неща! И всичко това - в продължение на години!
  До тук не се забелязва нищо особено странно! Хубаво, но все още не сте чули продължението на историята! Например, не знаете, какво ми разправят от отдавна, че е предназначението на устройството. Устройството представлявало (дръжте се да не паднете, какво се твърди! ) ... ... ... технология за проследяване на човешките мисли!!! !!! !!!
  Първата реакция е съвсем естествена! Глупости! Тотални глупости! Въобще не си струва да се занимаваме сериозно с подобни комични щуротии! На първо четене - само така! Да, но с годините това твърдение взе все по-често да се повтаря, при това - точно във вече описания абсурден вид! Технология за следене на човешките мисли! Абсурд, който с времето започна да придобива все по-реалистична окраска! Толкова често взе да се повтаря, че си позволих да кръстя хипотетичната технология (която все още не съм виждал лично) "Средства за разчитане на мислите" или съкратено - СРМ.
  Не стига всичко това, ами малко по малко взеха да падат и разни допълнителни детайлчета! Например, оказа се, че екранът на устройството имал сложно, полифункционално предназначение! Докато говорителят представял изразените мисли с говорен характер на мониторирания обект, екранът бил предназначен за мислите с нелингвистичен характер (да кажем - свързаните със зрението). Едновременно, екранът представял и мисли с лингвистична форма, но твърде слаби, за да бъдат изразени посредством говорителя. Тези мисли били представяни чрез текст на екрана, заедно със съответния образ.
  Още по-любопитен е изборът на мониторирания по гореописания начин обект. Това не е човек (или хора) от студиата на медиите. Нито пък е някой представител на властта. Има си хас, да беше някой от последната категория! Щеше да се вдигне олелия до възбога! "Световен срам", "безбожен позор", "диктатура над мислите", "мисловен тероризъм", "разпад на демокрацията" и още куп подобни дълбоки-дълбоки изрази на възмущение... Достатъчно е да си припомним опита на вътрешния министър от НДСВ Георги Петканов да подслушва телефонът на депутата от ДСБ генерал Атанас Атанасов. Още веднага, след като този опит стана известен в парламентарната Комисия по вътрешна сигурност и обществен ред, информацията беше направена публично достояние (въпреки риска от съдебно преследване за разгласяване на държавни тайни! ) и се разрази грандиозен скандал. А това е къде "по-дребно" провинение в сравнение с потенциално тайно следене на човешките мисли! Но защо тайно?!
  Усилено се говори, че следенето на мислите на мониторирания обект се извършва без негово знание и, логично, без неговото позволение! Тоест, извършва се като престъпление, осъществявано в нарушение и на хартата за човешките права на ООН, и на собствената ни Конституция, и на демократичните ни закони (по-конкретно - на НК и на НПК). И всичко това ставало в продължение на години!
  Съгласно твърденията, полуприкритата технология за следене на човешките мисли в студиата на медиите и на още няколко повече или по-малко публични места (включително и в Парламента - символ и уж пазител на българската "демокрация"! ) се използвала срещу нищо неподозиращ, най-обикновен човек! Не срещу опасен престъпник или срещу фанатичен противник на демокрацията, а срещу най-обикновен човек като мен и Вас! И за да бъдем по-точни - съгласно последните твърдения, жертвата на описаното престъпление разбрала в един момент за правеното и ... започнала да създава дребни проблеми и неудобства за властите у нас!


  Продължава в: "Странните твърдения не спират до тук!";

"Да разгледаме юридическата страна на въпроса.";

"Ами въпросът с произхода на СРМ?";

"Кои още?";


  С времето започна да се налага твърдението, че престъплението със СРМ се контролира от една от трите престъпни групи от униформени лица, споменати в "ДЪРЖАВНАТА ПРЕСТЪПНОСТ"!



Тагове:   Много,


Гласувай:
0



1. анонимен - Не се притеснявай надали е това по ...
26.01.2009 14:34
Не се притеснявай надали е това по скоро те е хванала параноята. То ако беше за това нямаше да издава звуци за да не разберат хората ;) . Някаква друга телевизионна техника е.
цитирай
2. анонимен - ako e tova
21.07.2011 19:49
na Barekov sigurno mu pomaga mnogo kato se ima predvid koi sa mu gosti
цитирай
3. анонимен - Лелеее, ....
02.08.2011 00:10
Лелееее, аутокюто на какво прилича на някои хора с богато въображение. Ей брато, дай малко от тая трева насам. Добра е.
цитирай
4. анонимен - Ха ха ха
08.08.2011 13:20
Ха ха ха ха ... Пукна ми се жлъчката от смях!
цитирай
5. анонимен - Въпрос
08.08.2011 13:25
Вече спрях да се смея и питам сериозно: "Вие да не стеДжордж Оруел?".
цитирай
6. анонимен - :)
30.10.2011 05:01
В началото първите редове изглеждаха толкова мистериозни, че се излъгах да прочета целия текст :))
цитирай
7. karandash - Потресаващо :))
30.10.2011 08:27
Оказва се, че интернет имал и друга важна, социална функция. Вместо да се разхождат между нас, откровено лудите седят пред компютрите и създават подобни на горното "сензационни" писания. :)))
цитирай
Търсене

Архив