Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.04.2008 01:17 - ДЪРЖАВНАТА ПРЕСТЪПНОСТ - 2
Автор: theworld Категория: Политика   
Прочетен: 10389 Коментари: 17 Гласове:
0

Последна промяна: 27.07.2008 11:03


  Много интересни твърдения!


  Продължение от "ДЪРЖАВНАТА ПРЕСТЪПНОСТ - 1";


  Втората версия за възникването на представената от Георги Стоев униформена група от манипулатори и контрольори на организираната престъпност в България се основава на алтернативните твърдения за унгарско-чехословашкия гастрол на Иво Карамански, на Васил Илиев и на други родни спортисти-престъпници, крадци и измамници. Тази алтернативна хронология е представена в книгите на Светослава Тадаръкова "Кръстника и силните" ( ТРУД, 2001; ШЕСТА ГЛАВА: "Воля на бог - Иво Карамански след 1982 г."; стр. 123-132) и на Слави Ангелов "9 милиметра - истинската история на българската мафия" ("168 часа" ЕООД, 2007; стр. 9-17).
  Съгласно твърденията на Тадаръкова и на Ангелов, по време на 10 Ноември 1989 година Карамански е в ареста заради старо, така наречено "валутно дело" или още "русенско дело". Обвиненията са за фалшифициране на банкноти, за разпространение на фалшиви банкноти, за забранената по онова време обмяна на валута, за незаконен превод на пари зад граница, за фалшифициране на документи и за системно незанимаване с обществено полезен труд и получаване на нетрудови доходи по непозволен или неморален начин (тогава също наказуемо). Изненадващо е освободен на 26 Ноември 1989 година. Съгласно Слави Ангелов, публична тайна представлява факта, че пускането на Карамански от ареста станало благодарение на двама известни служители на МВР, на които бил информатор. На 05 Януари 1990 година бъдещият "кръстник" излиза от България. Установява се в Будапеща, Унгария.
  По думите на Светослава Тадаръкова, в Будапеща Карамански успял да завърже контакти с унгарски политици. Нещо повече! Изпълнявал и техни поръчки. Една от тези поръчки била свързана с отвличането на телевизионна говорителка, като целта била вината да падне върху опозицията. Ето един признак за възможността в Будапеща Карамански да е действал по поръчка на унгарски политико-униформени престъпни кръгове с позволението на български такива. В замяна, гребецът-гангстер получавал "широко затворените очи" на местните държавни органи относно обхватната му криминална активност. Е, вярно, че освен специалните услуги, които изпълнявал, най-вероятно българинът е увеличавал и нечии банкови сметки в Швейцария и/или в разни офшорни зони, но това по принцип си е съвсем обичайно!
  Описаната хармония между държавни власти и престъпност не продължила дълго. Но проблемите за Карамански не дошли от властите. Дошли от страна на неговите руски колеги в Унгария. Очевидно, руската "мафия" в Унгария не си падала особено по конкурентите от други държави. Стигнало се до сбиване между българи и руснаци в някакъв унгарски нощен клуб. Имало изстрели. Стреляло се на месо! Самият Карамански бил наръган с нож в бедрото. Всичко завършило с евакуирането на Карамански и бандата му от Унгария. "Кръстника" избягал в Чехословакия.
  На 18 Декември 1990 година бандата на Карамански вече действала ефективно на територията на Чехословакия. На тази дата Росен Атанасов, един от хората на "кръстника", преминал с крадена кола чехословашката граница. При това - бил използван фалшив паспорт! Ако Васил Илиев действително е заминал за Чехословакия и ако там веднага се е свързал с Иво Карамански, това трябва да е станало именно някъде около този времеви отрязък.
  И при тази версия Васил Илиев не изкарал дълго в Чехословакия. 7-8 месеца след пристигането му там, той попаднал в полезрението на местните органи ( Димитър Златков, "Войната ВИС СИК": глава "Васил Илиев преди ВИС" - стр. 55 ). Заедно с негов приятел, известен във висаджийските среди като "Дробеца", Илиев бил арестуван и прекарал два месеца в чехословашки затвор по обвинение за грабеж. Обвинението не било доказано, но на Васил Илиев му се наложило да се завърне в България (преминавайки или не пътьом през Унгария). Основателят на "ВИС" се завърнал в родината или в края на 1990, или (по-вероятно) в началото на 1991 година. Както вече добре знаем, Карамански и останалите членове на бандата му били върнати през 1992 година.
  Всичко останало при тази версия не се различава особено от първата. Идването на горбачовите "гласност" и "перестройка" през 1985-та допълнително развързало ръцете на съществуващите от преди това злоупотребяващи кръгове, каквито имало във всички държави от комунистическия блок. Едновременно, въпросните кръгове си осигурили нов повод и мотивация за безпринципните си и престъпни деяния. При това, без да получават практически никакъв отпор за намеренията, че и за деянията си. И как да получават отпор, след като това би означавало да наказват самите себе си!
  С изместването на хронологията на събитията до след 1989 година, към алчността за пари, материални блага и всевъзможни капризи и към "охлаждането" на мераците за радикални властови промени се добавя още един мотив. Става дума за озлоблението към "неблагодарното" общество (след 1989 г. почти всички дотогавашни комунистически режими били отстранени по различни начини). А също и за желанието за реабилитация на отхвърлените бивши властови фактори.
  На някого би могло да му се стори твърде демагогско горното описание, наподобяващо принципа: "всички комунисти са маскари!" Затова ще си позволя да приведа няколко примера, преди да продължа с описанието на групите от униформени манипулатори на престъпността. Примерите няма да включват дребните битови злоупотреби от рода на: бай Тошо от село Безименно присвоил две кофи череши, докато участвал в прибирането на реколтата; дядо Стефчо от село Стобор глупаци и синът му - тракторист в местното ТКЗС - изорали с трактора на ТКЗС-то личен имот, с което ощетили дружеството с 5 лева; чичо Георги от град Новосел откраднал пет стека капачки за буркани от завода, в който работи. И така нататък, и така нататък...
  Ще бъдат пропуснати и няколко други типа злоупотреби по комунистическо време, като например злоупотребите на бармани и управители на скъпи и престижни ресторанти, барове, хотели и други подобни заведения.
  Структурата на българските злоупотребяващи кръгове от преди 1989 година може да се оприличи на множество "пирамиди" от покровители на "покровителите" на злоупотребите и престъпленията. "Пирамидите" са множество на брой, като тук-таме се застъпват една-друга (тоест - този или онзи участник в дадена "пирамида" участва и се отчита и пред една или повече други "пирамиди").
  Гореизложеното е отлично илюстрирано от Георги Стоев в книгата му "ВИС" (глава I: стр. 10-12). Според Стоев и/или Даверов, преди промените от 1989 година покровителстваната, безнаказаната престъпност била непосредствено осъществявана от неприкритите агенти на ДС, които придружавали спортисти, представители на изкуството и други гастрольори в чужбина със задачата - да не допускат нарушения на комунистическите правила. Вместо да си следват задълженията обаче, самите "контрольори" масово нарушавали правилата, като снабдявали българския пазар с дефицитните и забранени по комунистическо време западни стоки. Агентите на службите работели съвместно с треньорите на спортистите, като едновременно се явявали и техни покровители. Тоест, спасявали треньорите, ако педантични, но наивни служители на реда разкриели по случайност част от злоупотребите покрай спорта. С времето, някои от спортистите успели да се сближат с корумпираните треньори и агенти, благодарение на което били включени в някои от схемите. Покрай новите си ангажименти спортистите получили и друг "подарък"! Можели необезпокоявано да осъществяват някои собствени престъпления, без да бъдат притеснявани от реално преследване за нарушенията. Измамите, кражбите и бруталните побои станали на практика ежедневие за част от тези хора! От тук тръгнали част от спортистите-престъпници, които след промените послужили за изграждането на гръбнака на родната организирана престъпност.
  Макар агентите на ДС да покровителствали злоупотребяващите заедно с тях треньори и спортисти, самите агенти също си имали покровители, по-високопоставени от тях самите. Високопоставените покровители на злоупотребите и престъпността били части от партийните и административни кадри, от генералите, полковниците и други чинове от службите, МВР и въоръжените сили. Върховете, най-силните, най-авторитарно въздействащите лица на върха на различните "пирамиди" на престъпността по комунистическо време, били разположени на различни нива в официалната власт на държавата. Естествено, най-високопоставения официален фактор, който ръководел "пирамиди" за злоупотреби, бил самият Тодор Живков. Само представители на "пирамиди" в СССР били по-могъщи от него. В потвърждение на току-що изложеното следват няколко примера, за които свидетелства бившия ръководител на шести отдел - шесто управление на ДС: генерал Димитър Иванов.


  Продължава в "ДЪРЖАВНАТА ПРЕСТЪПНОСТ - 3" (по-късно).



Гласувай:
0



1. анонимен - kosmos
19.08.2008 00:10
vsichkite tezi momcheta sportisti sa jertvi na chudovisteto DS
цитирай
2. theworld - Абе, не е съвсем така, kosmos!
19.08.2008 08:05
Ако всички тези момчета не са желаели да се свързват с престъпления и дори с убийства, за да имат повечко пари - ДС е нямало да ги забележи! Защо ДС не е дошло и при мен, да ми предложи да стана негова жертва?! И аз да имам повечко парички! По принцип и аз бих могъл да стана много брутален, пък и не съм от най-глупавите!

Всички, които след промените са породили престъпния свят у нас посредством режисурата на ДС, са имали различни връзки с това ДС още моного преди този момент да настъпи. Те дори са били доверени хора на службите!
цитирай
3. анонимен - kosmos
21.08.2008 02:48
govorih s nego,kogato beshe na 20 godini.togava beshe obiknoveno momche. ne beshe prestapnik.ne si pojelavai da popadnesh v racete na chudovisteto.niama da se poznaesh.
цитирай
4. theworld - Хич и нямам намерение
21.08.2008 08:07
да попадам в ръцете на престъпността! Дори обратното! Ще се види, какво ще стане по-нататъка...

Иначе, те и разните високопоставени представители на минали И АКТУАЛНИ служби, които днес контролират повече или по-малко организираната престъпност, също са били някога безобидни и приятни дечица! Не е толкова важно, какъв си бил някога си, а в какъв си се превърнал накрая. Може голяма част от спортистите да не са от най-интелигентните, ама чак пък да не разбират, че е нечовешко да пребиваш и дори да убиваш хора заради пари... (Това, дето те си се трепят помежду си - хубаво! Паднало им е безнаказано да си разчистват сметките един с друг - правят го!)
цитирай
5. анонимен - kosmos
21.08.2008 22:57
choveshkoto oko se okazva nenasitno.vseki iska da ima poveche.zavetite na han kubrat ne vajat i za tiah. a miasto pod slanceto ima za vseki.razchistvaneto na smetki moje da e celenasocheno - nakraia da ostane samo edin.
цитирай
6. анонимен - kako privarcevati denar
16.02.2012 04:03
davcni svetovalec <a href=http://www.gbdonline.info>gbd online</a>
цитирай
7. анонимен - payday loans online 684 7773
18.10.2012 04:23
[url=http://usapaydayloansonlinetoday.com/#11390]payday loans online[/url] - <a href=http://usapaydayloansonlinetoday.com/#2796>payday loans online</a> , http://usapaydayloansonlinetoday.com/#10684 payday loans online
цитирай
8. анонимен - viagra online 802 1109
18.10.2012 06:05
[url=http://buyviagraonlinemall.com/#10534]buy generic viagra[/url] - <a href=http://buyviagraonlinemall.com/#18538>buy viagra</a> , http://buyviagraonlinemall.com/#4835 buy viagra online
цитирай
9. анонимен - cialis online without prescription 12557
20.10.2012 08:10
<a href=http://ordercheapcialishere.com/#pgscz>cialis online without prescription</a> - <a href=http://ordercheapcialishere.com/#xikrh >cialis 10 mg</a> , http://ordercheapcialishere.com/#idwck cialis 60 mg
цитирай
10. анонимен - cheap kamagra online 4477
20.10.2012 19:46
<a href=http://orderkamagranow.com/#wjcco>kamagra jelly 100mg</a> - <a href=http://orderkamagranow.com/#mutyn >kamagra online</a> , http://orderkamagranow.com/#wlksa kamagra 100mg
цитирай
11. анонимен - levitra 10 mg 6446
21.10.2012 17:44
<a href=http://orderlevitrahere.com/#iudrv>levitra online</a> - <a href=http://orderlevitrahere.com/#uonid >cheap levitra</a> , http://orderlevitrahere.com/#oebrl cheap levitra online
цитирай
12. анонимен - viagra 25 mg 11314
22.10.2012 00:39
<a href=http://ordercheapviagrahere.com/#hgldf>viagra 150 mg</a> - <a href=http://ordercheapviagrahere.com/#rowib >buy generic viagra</a> , http://ordercheapviagrahere.com/#kjkqt viagra 120 mg
цитирай
13. анонимен - buy cialis 341 14245
23.10.2012 19:05
<a href=http://buycialisonlinesafe.com/#2605>buy cialis online</a> - <a href=http://buycialisonlinesafe.com/#4719>generic cialis</a> , http://buycialisonlinesafe.com/#14634 buy cialis
цитирай
14. анонимен - payday loans 823 4960
23.10.2012 20:30
<a href=http://paydayloansveryquickly.com/#17055>payday loans</a> - <a href=http://paydayloansveryquickly.com/#8238>payday loans</a> , http://paydayloansveryquickly.com/#1005 payday loans
цитирай
15. анонимен - generic kamagra 273
24.10.2012 07:56
<a href=http://kamagrastorehere.com/#mimij>cheap kamagra</a> - <a href=http://kamagrastorehere.com/#bkjok >buy kamagra</a> , http://kamagrastorehere.com/#yymnv kamagra online
цитирай
16. анонимен - levitra online without prescription
24.10.2012 11:55
If you want to buy levitra use keywords <a href=http://onlinelevitrabuy.com/#3832>order levitra</a>, <a href=http://onlinelevitrabuy.com/#1097>buy cheap levitra</a> or this link http://onlinelevitrabuy.com/#6263 online
цитирай
17. анонимен - generic cialis 6930
24.10.2012 19:43
<a href=http://cialisstorehere.com/#cqrvo>generic cialis</a> - <a href=http://cialisstorehere.com/#kequc >buy cialis</a> , http://cialisstorehere.com/#kdgzh cheap cialis
цитирай
18. анонимен - buy viagra online 8171
25.10.2012 00:14
<a href=http://viagrastorehere.com/#rhjid>generic viagra</a> - <a href=http://viagrastorehere.com/#sozfk >viagra online</a> , http://viagrastorehere.com/#urhiv generic viagra
цитирай
19. анонимен - cialis online 578 19919
25.10.2012 23:36
<a href=http://buycialisonlinesafe.com/#19001>buy generic cialis</a> - <a href=http://buycialisonlinesafe.com/#2567>cialis online</a> , http://buycialisonlinesafe.com/#8234 buy cialis online
цитирай
Търсене

Архив